ZUPY
1. Barszcz czerwony tradycyjny - 15 zł/litr
2. Żurek tradycyjny z białą kiełbasą - 20 zł/litr
3. Zupa grzybowa - 36 zł/litr
MIĘSA SMAŻONE - GOTOWANE - POTRAWY WIGILIJNE
1. Kotlet de Volaille - 15 zł/szt.
2. Kotlet kapitański - zawijany (pierś, ser, masło, pieczarki) -15 zł/szt.
3. Kotlet szwajcarski - zawijany(schab, ser) - 15 zł/szt.
4. Kotlet kieszonka – zawijany(schab, szynka, papryka konserwowa, ser) - 15 zł/szt.
5. Kotlet po baskijsku(schab, mięso mielone, sos pomidorowy z pieczarkami) - 15 zł/szt.
6. Polędwiczki drobiowe smażone na maśle z pieczarkami (2szt porcja) - 15 zł/ szt.
7. Klops gotowany w sosie koperkowym (2szt porcja) - 15 zł/szt.
8. Szaszłyk wieprzowy/drobiowy – 15 zł/szt.
9. Zrazy zawijane w sosie – 15 zł/szt.
10. Tatar z łososia tradycyjny – 15 zł porcja
11. Śledź po japońsku (jajko otulone śledzikiem, sos z cebulą i ogórkami) - 45 zł/kg
12. Kotleciki mielone - 6 zł/szt.
13. Tortilla chrupiącą polędwiczką - 15zł/szt.
14. Tortilla z serkiem Philadelphia, łososiem, rukolą - 17 zł rolka (rolka krojona na 8 porcji)
15. Dorsz w sosie greckim - 70 zł/kg
16. Galaretki drobiowe - 6 zł/szt.
17. Galaretki wieprzowe - 6 zł/szt.
18. Galaretki rybne - 7 zł szt.
19. Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym - 15 zł/szt.
20. Gołąbki z kaszą i sosem pieczarkowym – 15 zł/szt.
21. Wątróbka z brzoskwiniami – 45 zł/kg.
22. Krokiety z kapustą i grzybami 8 zł /szt.
23. Pstrąg w sosie chrzanowym - 50 zł kg
24. Sałatka śledziowa - 40 zł/kg.
25. Sałatka jarzynowa - 40 zł/kg.
26. Sałatka gyros - 40 zł/kg.
27. Sałatka z kurczakiem gotowanym, ryżem, ananasem i rodzynkami - 40 zł/kg.
28. Sałatka z rukolą, stekiem camembert, malinami i gruszką, orzechami nerkowca - 40 zł miska średnica 20cm.
29. Pieczeń ze schabu w sosie chrzanowo śmietanowym - 50 zł/kg.
30. Rolada wieprzowa w sosie chrzanowym - 45 zł.
31. Karkówka pieczona ze śliwką - 50 zł.
32. Pierogi z mięsem - 35 zł/kg (około 26-27 sztuk)
33. Pierogi z kapustą i grzybami - 35 zł/kg (około 26-27sztuk)
34. Pierogi ruskie - 35 zł/kg (około 26-27 sztuk)
35. Bigos tradycyjny - 30 zł/kg.
36. Szynka pieczona w galarecie (plastry) - 50 zł/kg.
37. Strogonow - 30 zł/litr
38. Flaki wołowe - 30 zł/litr
39. Kluski z makiem, miodem i bakaliami - 35 zł/kg.
40. Kapusta z grochem - 30 zł/kg.
41. Ryba pieczona z warzywami (sandacz) (gotowa do podgrzania w piecu - każda porcja w folii aluminiowej) - 17 zł/porcja
ZAMÓWIENIA PRZYJMUJEMY DO 20.12.2022r.
tel: 509287357
mail: suplescatering@gmail.com
Comments